Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

^° ŞEYTANI DİZE GETİREN TÖVBE-İSTİĞFARLAR °^°

YazarMesaj
Admin
Admin

^° ŞEYTANI DİZE GETİREN TÖVBE-İSTİĞFARLAR °^° Empty
MesajKonu: ^° ŞEYTANI DİZE GETİREN TÖVBE-İSTİĞFARLAR °^°   ^° ŞEYTANI DİZE GETİREN TÖVBE-İSTİĞFARLAR °^° Icon_minitimeÇarş. Ara. 19, 2007 3:40 pm

ŞEYTANI DİZE GETİREN TÖVBE-İSTİĞFARLAR

Bir Sabah meşhur Sahabelerden birisinin şiddetle kapısını vurup uykudan uyanması sağlanır. Güneşin doğmasına az kalmıştır.Sahabe, "sen kimsin? Bu saatte benden ne istiyorsun?” diye sorar. Kapıyı vuran, "bana inanmayacaksın ama şeytanım,Senin güneş doğmadan önce Sabah namazını kılmanı istiyorum.Hemen acele et!...” der.
Sahabe, "Sen hep şer peşinde koşarsın, niçin böyle bir hayra sebeb olmak istiyorsun?" diye sorunca:

-“Evet doğru…ama hatırlayacaksın geçen,Seni bir defa meşgul ettim,gaflete boğdum ve sabah namazına kalkmanı engelledim.Fakat sen öyle bir pişmanlık gösterdin,öyle bir tevbe istiğfar ettin ki,Sabah gafletinle beraber daha pek çok günahlarını da affettirdin. Bu işten ben zararlı çıktım.Onun için şimdi kurnazlık yapıp, bir daha öyle bir dua ve yalvarmayla tövbe etmemen için sana iyilik yapıyormuşum gibi davrandım.Fakat sen acele et, yine geç kalıp başıma iş açacaksın,” diye cevap verir...
https://bilgili.forum.st

^° ŞEYTANI DİZE GETİREN TÖVBE-İSTİĞFARLAR °^°
1 sayfadaki 1 sayfası